«Sånn skal ikke mine barn ha det» – hvorfor jeg begynte med eiendom, del 4

Dette er del fire hvor jeg undersøker hvorfor og hvordan jeg begynte med eiendom. 

BLOGG SMART UTLEIE 271221

Jeg tenker ofte på at det er noe trist ved at min egen oppvekst med dårlig råd ligger som motivasjon for det økonomiske reisen jeg jobber med nå.

Bildet er selvfølgelig mer nyansert, men jeg kommer ikke unna at jeg hver dag tenker på hvordan jeg hadde det som barn. Det var kjærlighet, men trange økonomiske kår.

Vi bor i dag på St. Hanahaugen nær Oslo sentrum og ungene går på en byskole.

Ofte når jeg følger barna mine til skolen og går rundt i skolegården, så ser jeg ofte meg selv som barn. Der er det mange hvor foreldrene har det økonomisk trangt, og i vårt nærområde er det også mange kommunale boliger.

Det er litt vanskelig å skrive, men du ser de økonomiske forskjellene på barnas klær og utstyr, du ser det på foreldrene også overhører du hvordan ungene forteller om hverandre og hvordan man har det hjemme. Heldigvis reflekterer ikke barn over dette på samme måte som oss voksne, men jeg husker at jeg som barn visste godt hvordan det sto til hjemme.

Personlig tror jeg det er sunt for barn å se forskjeller og at vi alle lever ulike liv. Men jeg tror ikke vi skal være naive. Barna vet godt hvem som ikke stiller på bursdagene fordi de ikke har penger til gave (nå er det heldigvis vanligere at man ikke gir gave og at foreldrene gir noe til sitt barn på vegne av alle gjestene).

Som ung voksen kjente jeg på at jeg ikke kom til å bli rik hvis jeg fortsatte å jobbe som journalist, men jeg var såpass trygg på meg selv at jeg visste at jeg på et eller annet tidspunkt skulle få til noe som ville ta meg videre.

Våren 2004 var jeg på jobb i VG og en dag kom hun som skulle bli min kone, til avdelingen. Det var ikke kjærlighet ved første blikk for å si det sånn – fra hennes side (men det er utenfor denne bloggens hensikt).

Poenget her at hun kom fra Hamar og skulle kjøpe seg en leilighet i Oslo. Det viste seg å ikke være så lett. Det var rett og slett for dyrt. Men med en far som jobbet i bank og hadde bygget halve huset selv, så kunne de både tenke og regne. (Tips til deg som er ung eller skal gi dine barn noen studieråd: kombinasjonen av byggeri og finans er uslåelig).

Først så de på en 1-roms, men det var for dyrt. Så tenkte de at kanskje det blir billigere å kjøpe noe større og leie ut et ekstra rom?

Historien endte med at hun kjøpte en 4-roms leilighet hvor hun også delte av det største rommet. Så da ble det et kollektiv med 3 andre. Kona, som dere kjenner som Guro fra Smart Økonomi, bodde selvfølgelig i det minste rommet.

Så da var kunnskapen etablert, men ikke hos meg, men hos økonomisjefen her i forholdet.

I neste post skal du blir kjent med han som lærte meg om gjeld og hvordan du kan skape økonomisk vekst ved hjelp av bankens penger.

Jeg fikk det til, det kan du også!

Jeg heier på deg!

Niko / Eiendomscoach

PS: Det beste jeg vet er å tjene så mye penger som mulig på eiendom. Det nest beste jeg vet er å undervise i eiendom. Men når jeg underviser, så handler det ikke bare om eiendom, men alt som hører med, fra hvordan utleier og investor du skal være til alt om privatøkonomi. Det henger sammen!

Et av mine tips er at du skal ha flere inntektsstrømmer, såkalt Hustling eller det å være en skikkelig kremmer. 

Da jeg fikk denne meldingen på julaften fra en av medlemmene ble hjertet til eiendomscoachen varmt😊