Nå er vårslippet her 😎 Tilbud på programmet – bli medlem nå!

I takt med at snøen smelter, gresset blir grønnere og sola får oss ut av vinterdvalen, så kommer det store vårslippet i det norske boligmarkedet.

I ukene etter påske og begynnelsen av mai er starten på toppsesongen for kjøp og salg av eiendom.

Det er nå alle skal oppnå sin store boligdrøm, noen drømmer om å finne akkurat den boligen de har sett for seg over lang tid, andre håper på høy salgspris, slik at de kan komme videre i sin boligkarriere.

Her har folk ryddet, vasket og stylet for å få den boligen de skal selge til å skinne. Andre har brukt lang tid i banken for å få sikret seg et finansieringsbevis som gjør at de endelig kan kjøpe akkurat det de har lett etter så lenge.

Også har vi meglerne som jobber på spreng for å tilfredsstille alle parter, samtidig som de skal løpe videre til neste oppdrag.

Dette er en fantastisk tid å jobbe med eiendom og spesielt det å være investor.

Utgangspunktet er jo at de færreste kan alle triksene og at de ikke har vært gjennom dette mange ganger, da er det godt å ha noen å snakke med som sørger for at du ikke mister hodet og følger planen.

For investorene der ute er det ekstra gøy nå. Her kan man velge og vrake i ulike objekter, nærmest kaste rundt seg med skambud og være trygg på at det alltid dukker opp nye muligheter rundt neste hjørne.

  • Nå er det mange kjøpere ut i markedet. Det kan betyr at du får konkurranse hvis du skal kjøpe, og det betyr stigende priser.
  • Og det er mange boliger til salgs og at kjøperen kan gå videre til neste bolig om de ikke liker din, det betyr fallende boligpriser.

Og det er jo dette resonnementet som er så gøy, for det er tilbud og etterspørsel som styrer prisene i det norske boligmarkedet (bare så det er sagt, det er en haug av faktorer som påvirker etterspørsel og tilbud, men det er en større post senere).

Men for at vi virkelig skal forstå det norske boligmarkedet, så er det to andre faktorer vi må skjønne.

Den ene er antall omsetninger, for det er først når det er et stort antall boliger som har skiftet eier at vi faktisk kan si noe om markedsprisen, det skyldes rett og slett at det ikke er noen boliger som er like (bortsett fra i kjipe nybygg, men det kan vi også snakke om senere).

Det er derfor de neste månedene er så spennende på et overordnet nivå, for hvis det er stigende boligpriser med et høyt antall omsetninger, ja da blir alle de digitale modellene til bankene som de bruker når de skal regne ut verdien av din boligformue justert opp.

Også er det klassikeren, mikromaredet, det er selvfølgelig noen gater vi følger ekstra godt med på. Selv har jeg fulgt med på hver eneste annonserte bolig i gata hvor jeg bor de siste 15 årene og jeg kan med hendene bak ryggen og et øye lukket si på titusenlappen hva den kommer til å bli solgt for – eller hva den burde bli solgt for!

Jeg heier på deg – og husk at det er lov å tenke stort!

Niko

Eiendomscoach

PS: Det er så mange som er nysgjerrig på hva vi driver med her i Smart Utleie og hva man lærer i programmet. Så i dag får svaret.

Bli medlem her

Hele det digitale kursprogrammet med alle bonuser er nå på tilbud. Bli med her

Du kan velge om du ønsker å betale 9 900 kr nå eller 990 kroner i 12 måneder.

Dette er altså den digitale delen av programmet uten fri bruk av meg som coach. Men du treffer meg selvfølgelig både på YouTube og Instagram som vanlig (men du får jo ikke alle hemmelighetene der altså).

Bli medlem her

Jeg håper å se deg på innsiden av programmet i det vi har kalt Smart Utleie Light.