Les og lær! Solgte Teslaen for å drive med eiendom 🚙 🏘️

I dag skal vi le litt vennskapelig av en ny kunde hos Smart Utleie 😀

Dette er en flink, ivrig og ryddig kar som bor i et strøk hvor, ja ikke uventet, bil er en del av staffasjen for hvem du er. 

Før sommeren hastet vi litt på noen caser som var interessante, men de ble solgt for over de grensene vi hadde satt på forhånd, så da ble det ikke noe kjøp.

Jeg liker å bli godt kjent med kundene mine og hvor godt de kan økonomi, hvilke drømmer de har og hvordan eiendom er en viktig del av løsningen. 

De som kjenner meg, vet jo at jeg ikke liker dyre kapitalvarer fordi de synker i verdi, binder kapital og gir feil fokus. Setningen som oppsummerer dette er: 

Middelklassen blir aldri rike – fordi de har feil kompetanse og et for høyt forbruk. 

Selvfølgelig måtte han få litt tyn for å ha Tesla. Det er svært få som klarer å regne ut de faktiske kostnadene, inkludert verditap og finansieringskostnader, ved et bilkjøp. Og hvis vi tar med alternativkostnaden, det vil si det avkastningen du går glipp av ved at du bruker pengene på bil fremfor eiendom, så blir regnestykke stygt. 

(Og ikke bli overrasket hvis du booker samtale med meg om jeg begynner å borre i forbruket ditt. Banken kommer også til å gjøre det).

Og jeg måtte le (litt) da jeg fikk denne e-posten forrige uke:

Hei Niko

 

Håper du har hatt en fin sommer. 

 

Hjernen har kvernet i ferien og her er status og noen avgjørelser:

 

• Kona er 100% om bord og stoler på meg.

• Jeg har fått igjennom å få firmabil på jobben.

• Teslaen kan derfor selges (ikke le!)

•  Megler står klar å gjøre ny vurdering 

• Stresser ikke, men er på.

• Er klar og gleder meg til fortsettelsen

I denne e-posten er det mer enn den lille analysen over som er viktig, og det er tidsaspektet. 

Nemlig at man er på, men at det ikke er noen hast med å kjøpe. Det er en svært viktig del av coachingen innenfor eiendom at det alltid finnes gode kjøp. Det handler om å lære metodikken og stole på prosessen.

Også er det jo bra at kona er med – for mange er det et fint prosjekt å bygge langsiktige verdier sammen!

Har du lyst på et hyggelig spark i baken og komme i gang med eiendom, samtidig som du ikke blir forledet til å tro at du kan slutte i din dagtidsjobb etter få år?

Da booker du en gratis samtale med meg her: www.calendly.com/smartutleie

Jeg heier på deg 💪

Niko / Eiendomscoach

PS: Jeg skjønner jo at det er gøy med Tesla, jeg synes også det. Men jeg gidder ikke bruke mye penger på bil. Forrige sommer kjørte vi langt og vil teste e-bil, så da leide vi en Tesla X gjennom Nabobil. Det var gøy, men jeg bruker heller pengene mine på nye eiendomsprosjekter. Det burde du også 😀

Snart starter de faste sendingene på FB. Hver fredag kl 11:30 er jeg live og svarer på alt du lurer på om eiendom, privatøkonomi og utleie!

Følg meg her https://www.facebook.com/knekkutleiekoden