Les og lær: 💰💰💰 Slik vinner du budrunden – som en proff 💰💰💰

Budrunde

Da jeg var journalist skrev jeg ofte saker om at boligsalgene gikk over eller under takst. Og sånn er det fortsatt med dagens økonomijournalister. Hver dag er det saker om at spesielt enkelte objekter går mye over takst. 

Blogg Smart utleie 130910

Men nå, som investor og eiendomscoach, legger jeg nesten ikke merke til de sakene lenger. Det skyldes rett og slett at prisantydningen kun er en antydning. 

Den kan gjerne være satt helt feil av en amatør, både for høyt og for lavt. Den kan også være satt av en megler. I siste tilfelle er det jo litt mer alvorlig, de skal jo vite hva en bolig skal gå for i det aktuelle markedet innenfor et bestemt tidspunkt. 

Men sånn er det ikke alltid. Og alle som kjenner meg og bruker meg som eiendomscoach vet at vi liker at boliger er feilpriset. 

De som ikke kan faget, tror ofte at et godt eller dårlig kjøp handler om man betalte mer eller mindre enn prisantydning. Sånn enkelt er det nok ikke. 

Selvfølgelig er det kult når vi kjøper til lavere enn prisantydning, men det er ikke det samme som at det er et godt kjøp. Du må ha stålkontroll på hele regnestykket og risikoen – det er det vi kaller totalavkastning, og det er når vi tar hensyn til absolutt alt at vi kan si om det er et godt kjøp.

Et fint eksempel på dette er et kjøp som et medlem hos Smart utleie gjennomførte forrige uke. 

Først gjorde vi øvelsen på hva den aktuelle boligen er verdt for ham og hans investeringsprofil. 

Boligen var lagt ut til 2 290 000,-

Vi så med en gang at den var lokkepriset og kom til å ende mye høyere. 

Følg med nå:

Samtidig så regnet vi ut på bakgrunn av hva han kom til å få inn i husleie ved å leie den ut, hva boligen var verdt for ham. Svaret her ble 2 700 000,- (Det er et langt resonnement, men det er jo derfor han går på kurs 😉 ).

Du skal jo ikke være den første som byr, og du skal heller ikke bidra til å dra opp prisen i små byks (da blir det lett for megleren å ringe rundt å be om noen ekstratusenlapper her og der).

Det er når vi ser at prisen begynner å komme opp i nærheten av der vi skal jobbe, at vi melder oss på og kommer med bud. 

Første bud var på 1 900 000,- Det visste vi vi ville bli avslått. 

Budene tikket oppover og min kunde la inn sit første bud på 2 500 000,- 

Så kom det et bud på 2 520 000,- (hva er hensikten med disse små tusenlappene?)

Da var det bare å legge inn 2 600 000, med kort frist og budkampen var over. 

Ja han har betalt 310 000,- over prisantydning, men det er ikke noe tap.

For han er leiligheten verdt 2 700 000,- og han fikk den 100 00,- lavere enn det 😀

Jeg heier på deg!

Jeg har lyst til å bli kjent med deg. Du booker en prat med meg her: 

www.calendly.com/smartutleie

Niko / Eiendomscoach

PS: Det er full fart hos Smart utleie og vi skal fortsette å bli bedre, så derfor vil jeg høre fra deg hva du vil høre mer om. Liker du at bloggen er i tekst, eller vil du ha mer video? Hvilke emner synes du er interessant? Det er bare å svare på denne e-posten!

PS2: Forresten, har du tenkt over at du er litt smartere enn andre? Det vi jobber med her hos Smart utleie er uforståelig for de flest. Men så er vel heller ikke du som folk flest heller 😉