Les historien om gleden ved å tape en budrunde

Det er jo slik at all magien og hvor mye du klarer å tjene på eiendom skjer før du har kjøpt. Etter at kjøpet er gjennomført, så må du bare stå i det lange løpet som må til for å tjene mye på eiendom. 

Der er derfor det er så ekstremt riktig å kjøpe rett. Hva du skal kjøpe er det viktigste du lærer på kurs😀

Denne uken hadde jeg gleden av å følge en kunde nesten helt frem til mål og feire at han ikke var den som stakk av med seieren. Gratulerer til ham😀

Hvordan kan jeg si det? Jo fordi det viser at metodikken fungerer.

La meg forklare nærmere:

Dette er en fin utleiebolig med god beliggenhet som var lavt priset til 4,4 millioner kroner og som ville gi god avkastning med den prisen. Vi begge var enige om at denne boligen var lokkepriset og spesielt min antagelse var at den nok ville gå for nær 1 million over prisantydning. 

Øvelsen vi gjorde i forkant var derfor å finne ut hva boligen var verdt for han. Da tar du rett og slett et godt begrunnet anslag på hva du kan få inn i husleie i løpet av et år og ulike kjøpepriser. Det er 3 gode soverom i denne. 

Slik setter du opp regnestykket: 

Avkastning = samlet husleie per år / kjøpepris

Her antok vi at man kan få inn 225 000 kroner i husleie per år.

Med en kjøpspris på 4,4 millioner kroner, gir det en avkastning på 5,11%

Med en kjøpspris på 5,4 millioner kroner, gir det en avkastning på 4,17%

For de som følger utleiemarkedet i Oslo (som vi snakker om i dag), så er det åpenbart at en utleiebolig som gir så mye leieinntekter med 3 soverom, har høy verdi og betydelig høyere enn 4,4 millioner kroner som var prisantydningen.

Men når budrunden var på 5,3 millioner kroner, så kastet min kunde kortene. Han var ikke interessert i å ha så lav avkastning på sin første utleiebolig. 

Det skal sies at han hadde finansiering til å være med oppover, men han hadde bestemt seg på forhånd at 5,3 var hans øverste grense. Det var ingen tårer felt eller vonde følelser for å ha tapt slaget. 

Egentlig var han fornøyd. Han hadde holdt hodet kaldt gjennom hele budrunden og stolt på metodikken. At han risikerte å betale nesten 1 millioner kroner over takst hvis han hadde fått den for 5,3 millioner kroner, er ikke skummelt. 

Hele poenget er at du som investor må vite hva boligen er verdt for deg!

Og nei, jeg vet ikke hva denne aktuelle boligen endte på. Ikke er jeg så interessert i det heller. Vi begge vet at det kommer nye muligheter og at når tallene stemmer med planen og metodikken. Da vinner vi budrunden. Lett. 

Ha en super uke!

Niko / Eiendomscoach

PS: Er du redd for å gå i banken. Ingen grunn til det. Gå på kurs og lær hemmelighetene av en som har lånt virkelig store penger.

https://smartutleie.kartra.com/page/finanskurs​