#LærBoligavNiko – Derfor blir arkitekten aldri rik

Svaret er:

Han tenker feil og har ikke kommersiell kompetanse

Blogg Smart utleie 041021

Dette blir et hardt innlegg og kapitalismens ånd, eller kanskje ikke, vi får se hvor det ender. Det er jo noe med å eie mest mulig av egen verdiskapning, enten du driver med eiendom, jobber med hodet eller med kroppen (jeg vet at det ikke er noen hardt skille her altså).

Jeg har jobbet på et arkitektkontor, kjenner mange arkitekter og bruker arkitekter i mine eiendomsprosjekter.

Det er alltid en ting som går igjen. De er (litt, noen mye) frustrert over at de «kun» går på timer og ikke mottar en større del av den verdiskapningen de tilfører prosjektene.

Denne erkjennelsen kombinert med at gode arkitekter tilfører eiendomsprosjekter enorme økonomiske verdier – til eierne 😉

Og da er vi rett ved kjernen, skal du bli rik på eiendom, så må du rett og slett eie mest mulig eiendom. Dette vet jo arkitekten veldig godt og han kjenner dette på kroppen hver dag.

Så på spørsmålet om hvorfor arkitekten ikke blir rik, så er svarene som følger:

# De kan ikke finans

# De har ikke lært det på skolen

# De har ikke kollegaer som støtter dem i jakten på verdier

# De har ikke noe miljø å diskutere hva som skal til for å få dette til 

Selvfølgelig er det å være arkitekt noe annet enn å tjene mest mulig penger på eiendomsprosjektene. Men dette må ikke bli en unnskyldning for at de ikke lærer seg hva som skal til for at de får en større del av kaka de faktisk er med å bake.

Har du kommet helt ned hit, så er det kanskje sånn at du kjenner deg igjen? Du vet at det finnes muligheter, men vet ikke hvor du skal begynne? 😉

Jeg heier på deg!

Niko / Eiendomscoach 

PS: 🍾 Denne mandagen er det fest. Da kommer gravemaskinen til Geitmyrsveien 34 og min store boligdrøm er i gang 🍾