Klart du kan håndtere renteøkning! Dette er læring for livet

Du må gjerne stille seg i køen av alle de som klager og ikke får til å ta tak i det du drømmer om. I disse dager har du jo tidenes beste unnskyldning for å ikke komme i gang med eiendom, nemlig at renta skal stige jevnt og trutt de neste to årene.

Kanskje tenker du at da har toget gått for din del og at nå blir det så dyrt å låne penger at regnestykket ikke går opp.

Det er mange små og store triks som du kan bruke for å parere renteøkningen. Jeg gikk gjennom den alle sammen under siste direktesending på YouTube

Den viktigste for deg er det du kan kontrollere selv og som også har størst effekt, ja du vet det kanskje allerede, nemlig deg selv og ditt eget forbruk. Og selvfølgelig hvor mye partneren sløser og ungenes forhold til penger.

 

Det er jo ikke uten grunn at det er mange med høy lønn som lever fra lønn til lønn, uten å komme i posisjon som investorer. De sløser rett og slett for mye. Store deler av den moderne økonomien er lagt opp til at middelklassen skal ut å shoppe.

Hvis du tenker virkelig dypt etter, så er det jo noe stusselig over hele greia. Det er ikke det samme som at man ikke skal bruke penger eller kose seg, men at du skal være bevist ditt eget forbruk og sette pengene i arbeid hvor de vokser, fremfor å ting som faller i verdi.

Jeg sier bare ny bil, også kan du resten av historien 

Mest sannsynlig er det masse å gå på i din husholdning når det gjelder mulighet for å kunne kutte forbruket, spare litt mer og ta smartere valg. Min påstand er at du lett finner tusenvis av kroner du kunne spart i ditt eget f😃orbruk.

Nå er ikke dette en rend blogg om selvutvikling, men den handler i aller høyeste grad om livsstil. Og det å tørre å ta annerledes valg.

Jeg vet at det å ta valg som er annerledes er krevende. Forrige uke hadde jeg tre eldre søsken som hadde arvet en god sum fra sin strenge far. Han hadde brukt et helt liv for å bygge opp summen. Nå var det arvingenes tur til å bygge nye verdier og få det til så bra at neste generasjon også kunne nyte godt av pengene.

De vet godt hva som skal til og jeg har snakket med dem flere ganger, men tar de grep og gjør det som skal til? Nei, de blir sittende på gjerdet og går glipp av masse avkastning. 

Og ikke nok med det, men de sier det selv også at de tar feil valg.

Har jeg fortalt om han legen som har ringt og tekstet meg minst 20 ganger for å få råd om hva han bør gjøre meg arven? Jeg svarer pliktoppfyllende og skikkelig hver gang. Men gjør han noe? Nei.

Så nå er vi rett ved kjernen ved å både kunne håndtere renteoppgang, ta grep om egen økonomi, drømme om passive inntekter og ganske leve et annerledes liv.

Det er du som både må ønske det – og være villig til å gjøre de endringene som må til. Jeg kan ikke gjøre det for deg. Men å vise vei, det gjør jeg gjerne.

Jeg heier på deg!

Niko / Eiendomscoach

PS1: Har du lyst på en gratis samtale hvor vi kartlegger dine muligheter innen eiendom? Jeg vil gjerne snakke med deg 😊

Book her: www.calendly.com/smartutleie

PS2: Denne er litt vanskelig. Det er veldig mange som lurer på hvordan det er å være medlem her og hva de lærer og om de kommer videre med egne eiendomsinvesteringer. Så da har jeg to spørsmål:

1 – Til deg som kjenner meg, har lest og sett postene mine og vet hva jeg har fått til og hva mine medlemmer har fått til – hva er du villig til å betale for et 12 måneders medlemskap her i Smart utleie?

2 – Hvis du ikke kjenner meg og er en ny leser, hva er du villig til å betsale for å komme på innsiden av det digitale programmet som virkelig tar det videre i din eiendomskarriere?