Kjerringa sa nei og gubben ble sur

Bare for å si klart i fra med en gang. Vi snakker om forholdet mellom mann og kone, hvor mannen ville gå på kurs for å lære eiendom, men kona sa nei. Det fikk han ikke lov til. Og ikke trodde hun at han ville huske noe fra kurs heller.

Det er en kar jeg skriver med neste hver uke hvor han forteller mye om seg og sitt, hva han drømmer om – og hans ønsker om å komme videre i sin eiendomskarriere.

I disse e-postrundene er han alltid innom sin kone. Og han legger ikke noe mellom. Hun vil ikke. Hun stoler ikke på han. Og det siste hun fortalte ham, var at hun ikke trodde han ville få noe ut av kurset, for han glemmer så lett!

Da jeg leste det, begynte jeg nesten å le. I alle dager hva slags forhold er det de har? Og hva er det som har skjedd mellom dem når det gjelder å heie på hverandre og dytte den andre frem og opp? Det er jo litt trist også at man snakker sånn til hverandre.

Min erfaring er at hvis man er sammen med noen, så er det både lettere og hyggeligere, hvis man starter eiendomsreisen sammen! Også er det jo det åpenbare her: To inntekter er større enn kun en inntekt. Det vet i alle fall banken. Som regler er jo også slik at man har felleseie i dagens hus, som gjerne blir brukt som grunnlag for videre kjøp.

Det betyr at det er rett og slett en katastrofe om man ikke står sammen i eiendomsplanene. 

Og hvordan skal man kunne skape tillitt og få den andre parten med? Jo, på akkurat samme måte som du har lest i samlivsspaltene. Dere må snakke om det. 

Helt konkret betyr det at dere må begynne å snakke om deres økonomiske drømmer og begynne å snakke om penger. Hvordan man bruker dem, hvordan man kan spare dem og hvilke økonomiske mål man har. 

Også når man skal snakke sammen, så begynner man med seg selv. Så det er altså du som må begynne å snakke om dine økonomiske drømmer og hvordan du vil bruke pengene!

Egentlig veldig lett – men også veldig sårt!

Han fikk nok ikke bli med på kurs, først må han snakke med sin kone. Mitt håp er at hun kommer til å skjønne ham mer, og bli glad at han tørr å tenke stort og at han ønsker å skape større felles økonomiskle verdier for dem begge!

Ha en super dag!

Niko / Eiendomscoach

PS: Jovisst må du snakke om penger og eiendom. Men det alltid en fordel å vite hva man snakker om! Se derfor denne korte videoen og lære litt på veien. 

https://eiendom.smartutleie.info/miniwebinar