Husker du The Soup Nazi fra Seinfeldt?

Det er alltid hyggelig å skrive til dere som følger Smart utleie 😀

Jeg er jo en forfengelig fyr og har fått til mye. Det høres litt dumt ut å skrive det sånn rett ut, men det er bedre å være direkte enn å gå rundt grøten.

Og eiendom og privatøkonomi – det kan jeg. Vanligvis liker jeg å fortelle suksesshistorier fra kunder og venner her i nyhetsbrevene. Men i dag skal jeg blir det litt annerledes. 

Forrige uke ble jeg rett og slett så irritert på en kar som ville bli med på kurs at det endte med at jeg sa: Nei, det blir ikke noe kurs på deg. Du får ikke bli med.

Jeg følte meg nesten som The Soup Nazi fra Seinfeld 

(Dere husker vel han strenge suppekokken som i alle fall ikke var interessert i selge mest mulig suppe)

Etterpå følte jeg meg skikkelig bra. Litt rar følelse egentlig, jeg elsker å lære bort alt jeg kan om eiendom, og salg liker jeg også.

Men hva var det med han karen her. Jo han ville slutte i jobben om få år og nektet å ta til seg at det tar langt tid å kunne leve av eiendom alene. 

Han hadde ledige verdier og god økonomi, men på langt nær det som trengtes for å bygge opp en eiendomsportefølje fort og så begynne å høste avkastning til daglig forbruk.

Mitt poeng til ham var (og er) at det å tjene mye penger på eiendom er et svært langsiktig løp og du må beholde dagtidsjobben så lenge du kan, og at banken ikke liker at potensielle kunder ikke har lønn og dermed økt sannsynlighet for at de ikke greier å betjene gjelden.

Dette nektet han å godta og mente jeg var for streng. Mitt svart var at han kommer til å få en tøff jobb når han skal i banken for å få finansiert sine neste eiendomskjøp. Den reisen ville ikke jeg være med på.

Som jeg har alltid sier – du må ha stålkontroll på privatøkonomien. Ellers blir det ikke noe lån på deg!

Ha en super uke!

Niko / Eiendomscoach

PS: Har du lyst til å få stålkontroll på egen privatøkonomi? Økonomisjefen i forholdet, min kone Guro, er ute med en knalltilbud på hennes kurs på hvordan du får stålkontroll på egen økonom i løpet av 8 uker! 

Avkastingen på dette kurset er enorm hvis du bruker kunnskapen til å bygge egenkapital. 

Vi er jo selv det beste eksempelet på at det å følge økonomisjefen her gir trygghet og kontroll – og mulighet til å bygge verdier.