Hun gjør alt rett og det er bare så gøy

I dag skal jeg rett og slett fortelle deg en historie om en en kunde jeg har. Dessverre får jeg ikke lov til å si navnet hennes, men jeg får lov til å dele reisen hennes. 

I løpet av 6 måneder har hun endret investeringsstrategi, startet eiendomsselskap og kjøpt to utleiemaskiner. 

For en glede å følge og coache henne. 

Dette er en dame som hadde kommet godt i gang med utleie på privathånd, men som så mange andre som hadde begynt å se hva eiendom faktisk kan betyr på lang sikt for egen økonomi, stoppet det opp. 

Det å starte et AS var fjernt og krevde ny kunnskap. Dette er en dame som vet hva hun vil og sammen bygget vi en plan for hva som skulle til for at hun skulle få satt opp et AS og skaffe ny finansiering. (Det er faktisk dette planverket som nå er en av modulene i kurset mitt).

Som nytt medlem i Smart utleie kjøpe hun først et studentkollektiv sentralt i Oslo. Dette vart en ny måte for henne å tenke på. Tidligere trivdes hun best med små og fine leiligheter på vestkanten. 

Fredag fikk jeg en SMS med spørsmål om jeg var tilgjengelig for en kort prat. Det viste seg at hun gjennom hele uken hadde vært på en rekke visninger og hadde stålkontroll på markedet. Men alt gikk over takst og hun var usikker. Men hun hadde et case hun ville diskutere.

Hun hadde organisert en privatvisning og fått med seg viktig informasjon fra megleren og gikk i direkte forhandlinger med eieren. 

Naturligvis luktet eieren at det var ekstra penger å hente. Men det er helt greit i en situasjon hvor du som investor lener deg på en større analyse, gode kalkyler og egen kompetanse. Hun betalte 90 000 kr. over prisantydning. (Småpenger nå du skal eie en leilighet i 20 år)

Hele hemmeligheten er å vite hva det aktuelle objektet er verdt for deg som investor. 

For henne var den verdt mer en det hun betalte og hun (og jeg) er strålende fornøyd med kjøpet. 

Samtidig er hun litt nervøs for at økonomien kan bli tøff når hun en dag må begynne å betale avdrag (husk at avdrag er sparing til deg selv – og det er ikke det vi driver med som investorer, vi kjøpe eiendom som gir oss kontantstrøm og vokser på lang sikt).

Men husk at som en rasjonell investor som har gjort gode kjøp, finnes det flere gode måter å løse dette på:

  • Selge den utleieboligen med dårligst potensial eller som ikke gir nok avkastning
  • Jobbe for å øke husleien inn i hele eiendomsporteføljen
  • Forhandle med banken om ytterligere avdragsfrihet

Håper du lar deg inspirere av denne historien  😀

Egentlig har jeg lyst til å legge ved et bilde av henne, men du får nøye deg med denne perfekte plantegningen på hvordan en pengemaskin ser ut. Den er hennes nå. 

PS: Har du lyst til å vite om hva du lærer på kurs? Book en samtale med meg her:

www.calendly.com/smartutleie