Hastverk er ikke alltid lastverk. #LærBoligavNiko

I ny og ne får jeg en telefon fredag ettermiddag fra noen som bare må bli medlemmer. De lurer på om det går fort å lære seg faget. De skal nemlig på visning på mandag. 

Også skulle de aller helst vært i banken i går, men tidlig mandag går nok.

Mitt svar er alltid at de ikke får bli med. 

Mine medlemmer skal gjøre ting smartere enn alle andre – og det å haste i gang med eiendom, er ikke noe de skal.

Men, som du vet, ingen regler uten unntak. Og sånn ble det denne fredagen. Telefonen ringte og der var det en hyggelig kvinne (som jeg allerede visste) hvem var. Hun skulle på visning i helgen.

Jeg luktet lunta allerede torsdag kveld. Plutselig får jeg en ny venneforespørsel på LinkedIn og jeg ser at vedkommende har likt og delt mye av fagstoffet mitt på Facebook og Instagram

Da vet jeg hva som kommer til å skje. De ser at de trenger hjelp, de tenker stort og de har dårlig tid.

Den kloke eiendomsinvestoren jobber jo med banken først og skaper en trygghet på hva banken blir med å finansiere, så går de på boligjakt.

Men grunnen til at jeg svarte ja til denne dama var to-delt. Hun hadde betydelige verdier og hadde fulgt meg i lang tid, og hadde mye på plass av rett kunnskap.

I hennes tilfelle var det min vurdering at en fantastisk lånesøknad ville få henne så nær målet som mulig, nemlig en virkelig stor enebolig med masse utleiemuligheter. 

Og riktig fortalt, med alle detaljene på plass, så digger banken slike kjøp!

Det heter seg at hastverk er lastverk, men noen ganger, så er det jo nettopp tidspress som gir deg handlekraft og energi!

Som gammel journalist i både VG og DN, så visste jeg alltid at kom til å rekke deadline – og at saken ble bra. 

Hadde jeg to dager til disposisjon, vel da tok det to dager å lage saken. Og tilsvarende, samme sak kunne jeg også få ferdig på to timer – om det hastet.

Og da er vi i kjernen på hvorfor det er titusenvis av folk der ute som sitter på gjerdet og drømmer om å komme i gang med eiendom – svaret er enkelt:

For dem så haster det ikke.

Spørsmålet er om det haster for deg?

Er du klar, så er jeg klar! Jeg heier på deg! 

Niko / Eiendomscoach

PS: Her er en liten hilsen fra byggegropa – jeg har ventet lenge, men ikke sittet på gjerdet altså 😀

https://vimeo.com/648467136