Han ble stille da han skjønte hvilke verdier han hadde 😀

Å starte med Smart utleie er det beste grepet jeg har gjort i min karriere. En skikkelig god sjef, gode ansatte og fine arbeidsoppgaver laget av en klok person, er det også. Pen økonomisjef kommer som en bonus (kona).

Jeg liker veldig godt å gå rett i kjernene på de problemstillingene jeg skal hjelpe kundene mine å løse, og som de må lære selv når de en gang selv skal jobbe selvstendig med eiendom.

Det er to ting som jeg ofte ser at kundene gjør feil eller som de ennå ikke har lært. Den første og viktigste feilen som går igjen, er at de ikke har metodikken inne for å verdivurdere egne eiendeler, og at de ikke tenker stort nok på hvordan man skal få frem den maksimale verdien av egne eiendeler. 

Den første delen av dette går på regneferdigheter og modeller vi bruker i bransjen, mens den andre delen går på kreativitet og erfaring. 

Denne uka føler jeg at jeg har skapt millionverdier for spesielt to kunder (det er ikke helt presist, men du skjønner greia straks).

Begge kundene satt på fine tomter i meget attraktive områder, og begge var klar over at de var verdt mye penger. 

Det som er skummelt i slike situasjoner er at en utbygger ringer på døra og legger en fin pot med noen millioner kroner i gryta og får deg til å selge. 

Men det er jo ingen god strategi for mine kunder. De må først ha et helt klart bilde av hva tomta er verdt. Og hvordan regner man ut det? Jo, verdien av tomta er blant annet en funksjon av hva og hvor stort man kan bygge på den.  

Først når man vet hva man har, er man klar til å tenke på løsninger 😀

Denne øvelsen tok jeg med to kunder forrige uke. Han ene bare sluttet å prate midt i samtalen.

– Hvordan går det, ble du overveldet nå?

– Jeg trengte bare litt tid til å tenke. Takk skal du ha!
 

Jeg heier på deg!

Niko / Eiendomscoach

PS: Det å tenke stort er gøy og viktig for å få frem dine maksimale muligheter. På bildet ser du hva jeg har gjort med de mulighetene jeg har.

Det er bare å svare på denne e-posten med et forslag til når du har tid til en prat med meg for å finne ut dine muligheter eller bruke denne kalenderen.