Du må selv holde taktstokken.

La meg forklare dette nærmere. Selvfølgelig kan jeg eller andre hjelpe deg, men ingenting kommer til å skje om du selv ikke tar ansvar for egne grep. 

Forrige uke hadde jeg en kunde, vi kan kalle ham Lars, som skulle finansiere en utleiebolig ved hjelp av ledig sikkerhet i sin primærbolig. Banken hadde gitt klar beskjed om hva hans bolig måtte ha i verdi for at hans masterplan kunne gjennomføres. Men dagens verdivurdering kjente han på at dette ikke kom til å gå.

Han hadde da to valg: Enten ta det med ro et år og vente på prisstigningen i markedet for å komme videre med ny verdivurdering eller ta grep og jobbe på for å løse saken.

De som har erfaring med eiendom vet godt at verdivurdering av eiendom er et flytende begrep, ja nesten som lengden på en meter med strikk. 

Hva gjør du da hvis du er på sporet og skal følge masterplanen?

Svaret er herlig – følg med nå 😀

Du holder taktstokken og stiller deg spørsmålet: Hva skal til for å få tak i en høy verdivurdering av mitt eget hus? Etter litt coaching landet vi på følgende plan:

Finn det feteste huset i nærheten av deg som er til salgs og sjekk hvem som er meglere. Fortell åpent at du trenger en høy verdivurdering av egen bolig. 

Gode meglere liker store tall og gode meglere har høy selvtillit (de må gjerne kjøre Porsche også). For dem er det ikke unaturlig å jobbe med krevende kunder som vet hva de vil og som kommer med ønsker og føringer. 

Lars hadde møte med de beste meglerne og fikk verdivurderingen han trengte. Samtidig ble han kjent med noen eiendomsmeglere som er flinke og frempå. Det har også en verdi når du har begynt reisen som eiendomsinvestor.

Hvis Lars ikke hadde vært villig til å holde taktstokken og følge planen ville han ikke kommet seg videre. De verdiene han da hadde gått glipp av slipper han å tenke på nå!

Lars fikk det til – det kan du også. 

Jeg heier på deg og ønsker deg en super uke!

Niko / Eiendomscoach

PS: Min luksus er å gjøre en ting på dagtid som jeg ikke hadde tid til da jeg jobbet på kontor. Klikk på bildet for å booke en gratis inspirasjonssamtale med meg 😀

Book en samtale