Du må begynne å være den du ønsker å bli

Litt for ofte snakker jeg med folk som ikke er villig til å gjøre de endringene som må til for å komme i gang med sine eiendomsdrømmer.

Det kan være å begrense sløsinga, selge en bil nummer to, jobbe litt i helgene, svare på eposter fra leietagerne med en gang de kommer, for å nevne noe.

De snakker om drømmen om passiv inntekt, men har jo ikke skjønt hva dette dreier seg om. Det handler om aktiv inntekt. Det å eie mer eiendom enn din egen primærbolig som du leier ut til andre, er hard og aktiv jobbing. Ikke sånn at du må jobbe hele tiden. Men oppgavene står i kø.

Faktisk er det så mye styr med dette at kona sa at nå holder det. Og det hadde hun nok rett i, sent og tidlig var det henvendelser og oppgaver som måtte løses.

Men det var jo dette jeg ville, jeg ville bli en utleieinvestor som på sikt levde av eiendom. Og da var jeg rett og slett nødt til å gjøre alt som måtte til for å komme dit jeg er i dag.

Du må huske at alle som er store i eiendom, startet i det små. Men felles for dem alle, er drømmen og prioriteringen om at dette skal de få til. Så da var de rett og slett nødt til å begynne å tenke og leve som en eiendomsinvestor.

Jeg har ofret mye, familien har levd sparsommelig, vi har ryddet og vaske ut etter oss hver gang vi har vært på hytta – for det kommer jo leietagere. Vi har kjøpt mye brukt, vi har levd med en møkkabil og vi har bodd trangt, for å kunne leie ut deler av egen bolig.

Men jeg har også sluttet i kontorjobben, tatt med familien for et år i Spania, vært på seilbåt i Karibien og kunne være i pysjen ved frokostbordet mens ungene smører matpakka. Ja også bygger jeg en liten bygård i på St. Hanshaugen i Oslo, noe som er min virkelige store boligdrøm!

Du kan faktisk få et helt annet liv, men det krever endring. Og det er den endringen de færreste klarer å få til. Og det er også derfor så få faktisk lever av eiendom.

Jeg heier på deg!

Og husk: Det er lov å tenke stort 😁

Niko / Eiendomscoach

PS: Kona og jeg jobber med et lite sideprosjekt og det gir oss masse energi. Her er en teaser fra den gode stemningen. Du får vite mer i løpet av de neste ukene!

PS2: Lyst på en uforpliktende prat med meg og hva som skal til for å få deg videre? Trykk her!