Det er mange som vil ha pengene dine og ha deg med på investeringer! Du vet svaret selv!

Det jeg skal skrive nå er litt krevende ettersom jeg selv er en del av bransjen. Men det må sies. I eiendom er det så mange ulike aktører hvor nær alle ønsker å selge deg et eller annet med lovnader om høy avkastning. Den som tjener penger først er mellommannen – ikke du! Ser du på mange av de store avsløringene innen næringslivsjournalistikk, så ser du at det er nettopp eiendomsprosjekter som blir brukt for å friste folk til å bli med på ting de rett og slett ikke har noe peiling på. Jeg snakker med folk hver dag som drømmer om store og raske gevinster – de får ikke lov til å bli kunder av meg og jeg sender dem videre. Jeg blir helt matt. Tanken på at rådgivere også har investeringsprodukter hvor du kan være med. Hvis du spør vedkommende om råd, vel, så vet du svaret på forhånd. Det jeg sier er ikke det samme som at det er feil å kjøpe ulike investeringsprodukter fra diverse rådgivere, men at du må vite nøyaktig hva du driver med. Det betyr at: · Du må ha kompetanse om eiendom · Du må ha erfaring fra eiendom · Du må skjønne det produktet du blir tilbudt · Du må ha lik informasjon · Du må ha tillit til din rådgiver Hvis du ikke kan krysse av på ALLE 5 punktene, så bør du ikke kjøpe. Så enkelt, men likevel så vanskelig. Du har sikkert fått med deg de nye finansieringsplattformene som er ute i markedet nå hvor privatpersoner kan være med å finansiere eiendom. For å være helt ærlig, jeg skjønner ikke at dette har livets rett. Det er ikke vanskelig å finansiere gode eiendomsprosjekter. Dermed blir vi stående igjen med to muligheter. 1 – Tilbyderne tjener mer på å bruke folkefinansiering enn å låne pengene i banken. 2 – Tilbyderne vet at de ikke får skikkelig napp hos banken og må ta omveien om folkefinansiering. Som investor liker jeg ikke noen av de to svarene. Tenk stort og dagdrøm! PS: De som kjenner meg vet jo hva jeg mener om å bruke partner også. Fikser du saken selv, så gjør det! Skal skrive mer om det neste uke! Niko