Den påståelige VG-leseren som endret alt

Den påståelige VG-leseren som endret alt

Denne uken fikk jeg en telefon fra en kar som minnet meg på hvordan det hele startet. Og hvorfor jeg har kommet så langt som jeg har gjort.

Det er verdt å høre på denne mannen. La oss kalle han, Arne Dag. Han er en veldig hyggelig, men litt påståelig fyr som ikke rikker seg hvis han mener at han har rett. Det er jeg evig takknemlig for i dag.

 

I 2003 jobbet jeg som journalist i VG og skrev mye saker om privatøkonomi. Jeg var jo en av få journalister som var utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole og hadde liksom greie på sakene. (De som har vært på mine weinarer vet jo at jeg nå innrømmer at min økonomiske reise ikke skyldes utdannelsen, men alt jeg har lært etterpå).

 

Arne Dag ringte meg første gang i 2003 etter jeg hadde hatt en stor sak om hvor smart det var å betale ned avdrag på boliglånet og hva du sparte i rentekostnader ved å gjøre det, og selvfølgelig hvor mye fortere du kunne ende som gjeldfri hvis du økte nedbetalingstakten. Han hadde lest den og var ikke spesielt imponert.

 
Jeg var jo selvsikker og hadde ikke noe spesiell interesse av at han karen her skulle lære meg noe som jeg kunne best selv.
 

Han var så iherdig i sin argumentasjon med at hele nøkkelen med å bygge verdier i eiendom starter med å låne så mye du kunne og bare la gjelden stå uberørt og kun betale renter.

 

Dette var jo uhørt og helt på tvers at hva jeg hadde lært på skolen og hva stort sett de fleste har som leveregel også i dag. Jeg er nesten innom dette med alle som jeg snakker med i løpet av arbeidsuka her hos Smart utleie.

 

Hemmeligheten er å bruke gjeld til å bygge verdier!

 

Men Arne Dag gav seg ikke og ville at vi skulle møtes. Det var starten på et langt vennskap. Han la til rette for at jeg kunne få finansiert vårt første store eiendomsskjøp. Han hjalp meg å finansiere både hytte på fjellet og hus ved sjøen også (alt skulle selvfølgelig leies ut).

 

Denne uken ringte han meg. Det er mange år siden sist vi hadde kontakt. Jeg hadde rett og slett glemt at det var han fikk meg til å tenke annerledes.

 

I mellomtiden har han bygget et stort system hvor han hjelper folk med alle sider av privatøkonomien fra helseforsikringer, inntektssikringer, frigjøring av ledig kapital og finansiering av eiendom.

 

Om du ikke treffer Arne Dag personlig, så vil du i alle fall lære hans metode ved å følge meg. Også vil du lære alt om utleie – selvfølgelig J

 

Lyst til å vite mer?

 

Booke en gratis og uforpliktende samtale med meg her:

 

www.calendly.com/smartutleie

 

Niko / Eiendomscoach

 

PS: Å drive med eiendom er både en økonomisk reise og selvutvikling. Samtidig så må du ha kontroll på lommeboka og sløsing gir ikke noe avkastning. Det har vi lært. Mine kone, økonomisjefen i forholdet, Guro Sollien Eriksrud, er ekspert på privatøkonomi uten at alt nødvendigvis skal handle om tall. Det at man ikke lærer økonomi hjemme, gjør at man blir sårbar. Hun holder et digitalt frokostseminar på torsdag. Det er det verdt å få med seg!